Výsledky vyhledávání pro dotaz cold brew:

Výsledky vyhledávání v sekci: Blog

Cold Brew - Vše, co potřebujete vědět

Zdravá a ekologická výhoda studené kávyStatistiky z Národní aliance pro pálení žáhy odhadují, že pálení žáhy trpí 54 milionů Američanů (Toddycafe.com, 2015). Tradičně uvařená káva může být spouštěčem pálení žáhy z důvodu její vysoké kyselosti. Kyselina kávy může také stimulovat hypersekreci žaludečních kyselin a zvýšit riziko žaludečních vředů (Zmark.net, 2015).Studená vařená káva je přibližně o 67% méně kyselá než horká vařená káva, což z ní dělá ideální volbu pro lidi, kteří zažívají pálení žáhy nebo gastroezofageální refluxní chorobu (GERD).Protože káva nepřichází do styku s horkou vodou, má konečný produkt odlišný chemický profil a je přirozeně sladší. Pivovarnictví za studena zanechává v kávových zrnech některé hořce chutící složky včetně hořkých olejů, ketonů, esterů a amidů. Sladší chuť umožňuje lidem používat ve své kávě méně cukru, než obvykle. Nižší spotřeba cukru snižuje riziko obezity, cukrovky a mnoha dalších život ohrožujících chorob.Vysoké úrovně tepla aplikovaného na tradiční kávu jsou rovněž podezřelé z poškození pozitivních vlastností kávových zrn. Teplo může způsobit, že se aromatické oleje v zrnu rozpustí, nebo se stanou zánětlivými činidly po požití. Předpokládá se, že tyto oleje obsahují většinu prospěšných složek, které se nacházejí v kávových zrnech, včetně fytonutrientů, mastných kyselin a antioxidantů (Augusta Free Press, 2014).Environmentální výhody studené kávy se vztahují ke spotřebě energie. Kávovary mohou být notoricky energeticky hladové a mohou zůstat po dlouhou dobu po celý den. Díky studené kávě připravíte velkou dávku kávy každé jeden nebo dva týdny bez použití elektřiny a produkování emisí skleníkových plynů.Jednoduchá technika - technika ponořeníJedná se o přípravu kávy nejjednodušší, způsob, jakým vyráběli kávu před stovkami let.Náročná část výroby studené vařené kávy pomocí metody ponoření se usazuje na poměru mezi kávou a vodou. Některé recepty vyžadují poměr 4: 1 mezi vodou a kávou, zatímco jiné natahují tento poměr na poměr 10: 1. Pokud zjistíte, že vyrobená káva je příliš silná, jednoduše ji nařeďte vodou.Pro tento recept budete potřebovat přibližně 1 šálek hrubě mleté ​​kávy, 4 šálky vody, 2 nádoby a některé kávové filtry nebo sýrový hadřík.Pomocí velké skleněné nebo plastové nádoby smíchejte kávu se studenou vodou. Zaměřte se na použití nádoby nebo nádoby, která může být naplněna těsně nahoře a utěsněna, čímž se omezí množství oxidace, ke které dochází.Nechte kávu strmě 12 a více hodinKávu nalijte do jiné nádoby, zfiltrujte kávové sedimenty kávovým filtrem.Obtížnost při použití této základní metody je pomalá rychlost, se kterou káva prochází filtrem. Z tohoto důvodu se někteří lidé rozhodnou připravit studenou filtrovanou kávu ve velkém frenchpressu. Pokud používáte frenchpressu, ujistěte se, že horní část utěsníte plastem, aby nedošlo k oxidaci.