Výsledky vyhledávání pro dotaz skladování:

Výsledky vyhledávání v sekci: Blog

Tipy pro vaření vašeho ranního šálku kávy správnou cestou

Mnoho lidí předpokládá, že je snadné připravit hrnec na vaření kávy.Káva má zdravotní přínosy, pokud uvolníte správnou cestu. Káva není problém, jsou to všechny doplňky, které lidé přidávají. Používejte mandlové mléko a stevii nebo med místo cukru, aby vaše nápoje byly zdravější.Dávejte pozor na to, s jakou vodou vaříte kávu. Špatná chuťová voda může poškodit chuť a pocit vaší kávy. Měli byste také věnovat pozornost minerálnímu obsahu destilované vody. Bez stopových minerálů ve vodě může mít vaše káva hořkou chuť.Existuje tolik druhů kávy, ze kterých si můžete vybrat. Můžete dokonce najít kávu, která je ochucena kdekoli od lískových oříšků po maliny. Většina lidí však používá pouze smetanu pro přidanou chuť namísto vaření ochucených krémů do své kávy, spíše než nákup kávy, která je již ochucená.Káva by neměla být uchovávána v mrazničce a má trvanlivost pouze asi tři měsíce.Vyzkoušejte kávovar několikrát po jeho zakoupení. Tekoucí vodou protékejte strojem. Tím se odstraní všechny podivné pachy nebo úlomky, které se mohly uvnitř nahromadit.To vám umožní dostatek času na ochlazení, aniž byste se zalili, když dáte horkou kávu na led. Před vložením do ledničky si můžete přidat krém a cukr. To ráno vytvoří ideální ledovou kávu.Pokud si nemůžete dovolit nový kávovar, zkuste vařit karafu horké vody, než vaříte kávu. Když je nádoba na vodu horká, představte půdu a poté vodu vraťte zpět do přístroje. To produkuje nejžhavější a tedy nejchutnější možné vaření.French PressPokud jde o silnější a lépe ochucenou kávu, podívejte se na nákup jednoduchého frenchpressu. French press dělá lepší vaření extrakcí více oleje z fazolí a do vašeho šálku.Mraznička není ideálním místem pro skladování kávy. Káva někdy zachycuje zvláštní vůně a chutě nebo zápach ze sousedních potravin. Je ideální k ukládání kávy při pokojové teplotě uvnitř vzduchotěsné nádoby. Pokud ji opravdu chcete chladit nebo zmrazit, nezapomeňte ji vložit do vzduchotěsného mrazicího sáčku.Mlýnky v těchto škrtech snižují produkované teplo. Díky tomu vaše káva chutná dobře. Brusky s čepelí místo otřepů vůbec nejsou konzistentní. Jsou příliš horké a mohou vypalovat fazole tím, že vydávají hodně tepla.Můžete napěnit mléko doma! K dosažení tohoto účinku zahřejte v mikrovlnné troubě nějaké mléko. Pokračujte v práci metla, dokud nedosáhnete dobré pěny. Nepoužívejte odstředěné a 1% mléko pro nejlepší pěnu.Spravedlivá káva je pro vás skvělým způsobem, jak ochutnat něco nového a zároveň podporovat rozvojové země. Ačkoli to stojí trochu víc, kvalita kávy stojí za to. Pomůžete také farmám v zemích třetího světa.Pokud si přejete připravit mnoho různých příchutí kávy, kupte si některé smetany nebo sirupy, které si můžete přidat po vaření. Tímto způsobem nezískáte z vašeho kávovaru nejčistší a nejčistší vaření. To vám také pomůže servírovat různé chutě ze stejného hrnce. Vložte před přidáním mléka, aby se úplně rozpustilo.Pokud nemůžete získat chuť, kterou chcete, z jednoho nápoje, zkuste míchat různé směsi. Můžete si vybrat směsi ze specializovaných obchodů a vyzkoušet si vzorek.Pití kávy se spoustou cukru může zrušit její spalování tuků.Filtrování uhlímChcete-li lépe filtrovat vodu z kohoutku, můžete do kohoutku nainstalovat filtr na uhlí. Můžete si také koupit kávovar s vestavěným filtrem na uhlí. Můžete také koupit filtrovanou vodu z místního obchodu s potravinami.Dávejte pozor, abyste nepili kávu s mírou. Pití příliš mnoho může způsobit dehydrataci. Zkuste vypít asi dvakrát tolik vody, abyste vyvážili šálek kávy.Vyjměte kávu z kávovaru, jakmile je hotovo. Pití kávy na hořáku zničí chuť. Vložte ji do izolované nádoby, aby zůstala horká, pokud ji nebudete pít celé.Zmrazte zbylou kávu, kterou máte v zásobníku na led. Tyto kostky mohou být skvělým způsobem, jak vytvořit báječnou a silnou ledovou kávu, která udrží nápoj v chladu, aniž by ho zalévala. Jsou také milí v koktejlech nebo zvyklí na chlazení jakékoli příliš horké kávy.Je běžné, že nápoje s kofeinem v kávě mohou pomoci s hubnutím. Kofein vám ve skutečnosti dává náraz energie a zvyšuje váš metabolismus. Toto není nutně zdravý způsob, jak zhubnout, ale není to trvalé řešení.Ledová káva má tendenci se zalévat, když se jejich led rozpustí. Chcete-li, aby vaše ledová káva uchovala svoji chuť až do konce, použijte kostky ledu vyrobené ze zbylé kávy.Tento článek by vám měl poskytnout informace o kávě, kterou jste nikdy předtím neměli. I když jste pití kávy roky, pravděpodobně jste nevěděli vše, co je součástí tohoto článku. Než si připravíte další hrnek kávy, zvažte, co jste se naučili v tomto článku.

Základy přípravy dokonalého šálku kávy

Každý, kdo miluje ranní šálek kávy, ale mnoho z nich je zvědavých, proč nemůže znovu vytvořit chuť kavárny v pohodlí svého domova. Tento článek vám může pomoci vařit kávu kvalitní kávy v každém okamžiku.Ujistěte se, že vaše káva je uvnitř vzduchotěsného kontejneru. Vzduch způsobí zastaralé kávové boby. Nepoužívejte ty čtvercové sáčky, které mají jednosměrné ventily, protože po poškození těsnění nebudou vzduchotěsné. Jejich důvod, proč nechat vzduch uniknout, když vychladnou poté, co se pražily fazole.Máte přátele na kávu? Přemýšlejte o tom, jak vyrobit domácí latte, které ozdobíte? Můžete vytvořit různé vzory, které potěší hosty. Vyzkoušejte varianty rozpuštěné čokolády s různými formami mléka a pokračujte v tréninku pokaždé, když vaříte kávu.Káva může zmírnit kabinovou horečku pro každého, kdo pracuje z domova. Kavárny jsou obvykle vybaveny WiFi, což znamená, že odtud můžete pracovat místo domova. Mnoho restaurací tuto možnost provádí.Buďte selektivní ohledně vody, kterou používáte k přípravě kávy. Špatná chuťová voda způsobí, že vaše káva bude chutná. Budete chtít vařit s vodou, která má na mysli minerály, pomocí minerální vody. Pokud tak neučiníte, nemusíte mít chuť.Kávová zrnaPo otevření neponechávejte kávová zrna v původním obalu. Musíte je umístit do vzduchotěsné nádoby, která udržuje fazole mimo vzduch a světlo. To prodlužuje dobu, po kterou budou kávová zrna udržovat svěží.Zkuste použít pouze kávovou moučku, která byla pěstována bez pesticidů. Káva získává svou chuť z jakékoli oblasti, kde byla pěstována. Organicky pěstovaná káva přirozeně chutná nejlépe, když se vaří.K uchovávání kávy v chladničce používejte pouze vzduchotěsné nádoby, pokud je nádoba, kterou používáte, vzduchotěsná. Pokud z vašeho kontejneru uniká vzduch, vůně jídla se pohltí a zafarbí kávu. Nesprávné skladování může přidat vlhkost k dosažení vaší kávy.Nejkritičtější prvek, který ovlivňuje chuť fazolí, které kupujete, je zásadní pro to, jak dobrá je vaše káva. Podívejte se na obchody ve vaší oblasti. Čerstvé pražené fazole není tak těžké najít. To může stát o něco víc, ale ne o tolik víc, než nákup šálku v kavárně.French PressPokud máte rádi silnou kávu, dlužíte ji sami sobě za nákup frenchpressu. French press se uvaří lépe tím, že vytlačí více oleje ze zrn do kávy.Existuje mnoho skvělých možností, a můžete si dát polevu čokoládové kadeře nebo šlehačku, jako jsou čokoládové kadeře a šlehačka.Nezapomeňte do kávovaru vložit správný podíl vody. Pokud přidáte příliš mnoho vody, přidejte více vody. Měli byste přemýšlet o použití dvou částí pro každou kopeček kávy.Udělejte si kávu pro pozdější spotřebu. Udržujte zbylou kávu horkou a čerstvou, dokud ji nepotřebujete tak, že ji umístíte do termosky, která udržuje teplo. Pokud jej nemáte, uvařte pro lepší chuť jen další hrnec.Čerstvé fazole inklinují k vyzvednutí jiných příchutí a také ke ztrátě vlastní chuti, pokud jsou vystaveny světlu nebo teplu. Proto je dobré uchovávat kávová zrna v neprůhledném uzavřeném obalu.Tento typ tepla, který zažíváte při vaření. Díky tomu bude vaše káva mnohem lépe chutnat. Brusky s čepelí místo otřepů vůbec nejsou konzistentní. Mohou způsobit spálení kávových zrn tím, že vytvoří příliš mnoho tepla.Nedávejte kávu do blízkosti trouby. Teplo je jednou z věcí, které mohou zničit kvalitu kávy.Před nalitím šálku počkejte, až se uvaří celá nádoba na kávu. I když vám to některé stroje dovolí, zničí to kvalitu kávy. To by umožnilo vařit vaši kávu dříve, než se objeví.Pití kávy se spoustou cukru může zrušit její spalování tuků.Chcete-li lépe filtrovat vodu z kohoutku, můžete do kohoutku nainstalovat filtr na uhlí. Můžete si také koupit kávovary, které mají svůj vlastní filtr. Dalším způsobem, jak toho dosáhnout, je vyhledat balenou vodu, která je filtrována dřevěným uhlím.Vyhledejte doporučení od své rodiny nebo oblíbeného baristy. Pravděpodobně znají některé věci, které neznáte. Zeptejte se jich, jakou kávu pijí. Možná vám někdy chtějí ukázat, že máte kávu.Pokud si přejete, aby vaše káva při každém vaření byla dokonalá, zakupte si kvalitní kávovar. Mějte na paměti, že standardní karafy nezachovávají čerstvost a francouzské lisy produkují nejsilnější pivo. Pokud jste jediný, kdo pije kávu u vás doma, přemýšlejte o získání menšího kávovaru.Používáte na kávu hodně peněz? Můžete začít vyrábět vlastní pivovarské vybavení. Vaření kávy doma vám také každé ráno poskytne cenný čas.Nekupujte kávu, která je předem ochucená. Různé příchutě se mohou hromadit v nepříjemné směsi. Používejte čerstvé příchutě, jako je skořice nebo vanilka. Můžete také vyzkoušet ochucené sirupy.Jak už bylo řečeno, být vlastním baristou není tak snadné, jak to vypadá. Nezapomeňte implementovat uvedené tipy při příštím vaření vlastní kávy a připravte se na ohromení!

Skladování kávy

Když utratíte větší peníze za kávová zrna, která máte rádi  čerstvost se rozpadne, než je stihnete spotřebovat, může to být velmi frustrující. Rozumím tomuto boji, ale naučil jsem se ho překonat dodržováním několika jednoduchých pravidel, jak ukládám svá kávová zrna.Udržujte zrna v chladuZatímco cool pult v supermarketu může udržet jablko vypadající hezky a chutně, horké místo přímo u sporáku nebude. Totéž platí pro kávová zrna: Teplo zrychluje rozpad. Udržujte své vzácné zrna někde v pohodě.Můžete si automaticky myslet, že mrazák je dobrým místem pro udržení teplloty a zachování čerstvosti vašich zrn, ale hraje se zde další prvek: vlhkost. Příliš mnoho vlhkosti a zrna se nerozmělní rovnoměrně; příliš málo a aromatické oleje se vypařují přímo ze zrna. I když máme sklon myslet na mrazničku jako na suché místo, tvorba ledu může u kávových zrn způsobit opak.Vyhněte se slunečnímu světluStejné paprsky slunce, které živí rostliny našeho světa a chrání nás před mrazem, také rádi zvrátí naši kávu. UV paprsky jsou také zodpovědné za rychlý rozklad organických sloučenin, jako jsou kávové buňky, takže sluneční světlo není pro skladování kávy dobrá věc.Naštěstí je řešení zde snadné: uložte kávová zrna do sáčku mimo sluneční světlo.Kyslík je nepřítelKyslík, moje oblíbená věc, kterou dýchám. I když to udržuje moje plíce šťastné, způsobuje to, že kov rezaví, jablka zhnědnou a káva ztrácí chuť. Z každého nepřítele čerstvé kávy je kyslík nejškodlivější.ZabaleníNikdy nezapomeňte, kdo jsou nepřátelé vaší kávy: teplota, sluneční světlo a kyslík. Pokud hodíš na stůl osvícený sluncem kávová zrna, posíláte je k smrti. Zacházejte s nimi s láskou a soucitem a udělají vám to samé.