Výsledky vyhledávání pro dotaz skvěle:

Výsledky vyhledávání v sekci: Blog

Revoluce kávy - Nenechte si ujít

Káva je oblíbeným nápojem pro lidi všude. Díky své jedinečné a chuti lidé stále více potřebují. Udělat skvělý šálek joe trvá nějaké know how. Tipy obsažené v tomto článku vám mohou poskytnout potřebné znalosti.Ujistěte se, že se do vaší kávy uvnitř vzduchotěsného obalu nedostane žádný vzduch. Vzduch způsobí zastaralé kávové boby. Vyhněte se čtvercovým sáčkům s jednosměrnými ventily, protože po poškození těsnění nebudou vzduchotěsné. Původní skladovací pytle jednoduše poskytly výtok přebytečného vzduchu, který vyšel po ochlazení z procesu pražení.Kávová zrna nedrťte teprve před provedením čerstvé dávky. Káva může po mletí ztratit část své chuti. Mletí po celou dobu způsobí, že káva bude mnohem slabší.Nezahřívejte kávu, která byla dříve uvařena. Ve skutečnosti vám to neublíží, ale chutná to odporně. To může způsobit, že chutná zvláštní nebo hořká.Existuje téměř nekonečná řada různých káv, z nichž si můžete vybrat. Najdete zde také ochucené výtažky z lískových oříšků nebo malin. Většina lidí přidá ochucenou kávu.Kávu ukládejte pouze v lednici. Pokud tomu tak není, může být káva absorbována pachy. Nesprávné skladovací nádoby mohou do vaší kávy přidat vlhkost.To umožňuje, aby vaše káva chill déle, takže to nebude zalévat dolů, když nalil na led. Před vložením do chladničky můžete přidat svůj krém, cukr nebo mléko. Tato technika vám při probuzení poskytne optimální ledovou kávu.Typ zrn, které si koupíte, je rozhodující pro to, jak dobrý je váš nápoj. Prohlédněte si nákupy kávy v obchodech. Můžete si koupit kávová zrna, která byla nedávno pražená. I když to může být o něco dražší, může vám to v dlouhodobém horizontu poskytnout nejlepší kvalitu.Káva bude jen tak velká jako voda, se kterou se vyrábí. Vyzkoušejte vodu před použitím ve stroji.Existuje několik možností, které můžete použít k nahrazení bílého cukru v kávě. Agávový nektar je skvělou alternativou, ale nemá negativní dopad na hladinu cukru v krvi. Splenda a stevia jsou také skvělou alternativou cukru v kávě.Musíte si koupit mlýnek na kávu. Když mlíte vlastní fazole bezprostředně před vařením, dostanete kávu plnou čerstvé chuti a přirozené vůně z olejů, které jsou stále neporušené. Mnoho strojů vám dává možnost upravit hrubost mletí podle různých způsobů vaření.Čerstvé fazole inklinují k vyzvednutí jiných příchutí a také ke ztrátě vlastní chuti, pokud jsou vystaveny světlu nebo světlu. Proto byste měli fazole držet v tmavé, uzavřené nádobě.Šálek kávy obsahujeRozhodněte se, kolik šálků kávy změříte potřebné množství vody a vody. Normální šálek kávy obsahuje šest uncí; odměrka obsahuje osm. Nejlepší poměr jsou dvě polévkové lžíce kávy na 6 uncí vody.Fair trade káva je pro vás skvělým způsobem, jak pomoci rozvíjejícím se národům. I když to stojí trochu víc, kvalita kávy stojí za to. Přispíváte dětem a farmářům v rozvojových zemích.Můžete konzumovat kofein pomalu, pokud ho konzumujete, aniž byste se nechali studenou krůtou. Můžete se z toho zbavit smícháním běžných fazolí se stejnými díly bez kofeinu a standardních fazolí. Pokud běžně používáte mletou kávu, jednoduše vložte obě do kávovaru.Teplé mlékoZkuste si zahřát na kávu trochu teplého mléka. Teplé mléko dodá sladkou chuť, která nahradí krém. Také je pro vás lepší, než používat cukr a smetanu.Zkuste přidat sladidla a příchutě, abyste vylepšili svou kávu živěji. Hnědý cukr může přidat jiný, než který se používá místo běžného bílého cukru. Mezi další příchutě, které můžete použít, patří muškátový oříšek, vanilka, kakao a muškátový oříšek, které také vylepšují chuť kávy. Místo prostého plnotučného mléka můžete vyzkoušet ochucenou rýži, sójové nebo mandlové mléko.Vyhledejte doporučení od rodiny nebo oblíbeného baristy. Pravděpodobně znají některé věci, které neznáte. Zeptejte se jich, co doporučují a pijte každý den. Mohou také pozvat své oblíbené osobně u vás doma!Baví vás v kávě mléko? Existuje několik způsobů, jak můžete použít mléko do kávy. I když mnoho lidí dává přednost jejich mléčnému chladu, poskytuje jiný zážitek z kávy než teplé mléko. Množství mléka, které přidáte do chuti vaší kávy.Tyto služby vám mohou ušetřit až 33 procent slev na vaší kávě. To vám umožní mít vždy po ruce čerstvé fazole.Ujistěte se, že necháte svůj kávovar dokončit vaření, než jej vytáhnete z hrnce. Pivovarnická káva nedosáhne maximální chuti, dokud se kapací cyklus blíží ke konci.Jak dlouho káva určuje její konečnou chuť. Pokud vaříte příliš dlouho, chuť bude hořká, bude chutnat slabě, nebudete mít dostatečnou chuť.Na závěr, lidé všude rádi pijí kávu. Lidé prostě nemohou dostatek vůně a skvělé chutě tohoto nadčasového nápoje. Když znáte nejlepší způsob, jak to udělat, můžete si kávu vychutnat ještě více. Pomocí výše uvedených informací se dozvíte vše o kávě.

Jedny z nejlepších tipů na kávu na webu

Při nákupu kávy je třeba zvážit spoustu věcí. Mohli byste se ztratit, pokud jste začátečník a jste amatér. V tomto článku naleznete tipy, jak získat kávová zrna, která slouží vašim vlastním preferencím.Kávová zrna nedrtte teprve před provedením čerstvé dávky. Káva začíná ztrácet svou chuť poté, co byla mletá. Mletí po celou dobu způsobí, že káva bude mnohem slabší.Poté, co jste hotovi, kávu neohřívejte. Ve skutečnosti vám to neublíží, ale chutná to odporně. To dá kávě hořkou nebo zastaralou chuť.Káva může pomoci vašemu domovu a potřebuje trochu vzduchu. Mnoho kaváren nabízí internet zdarma, takže místo toho můžete zkusit nějakou práci. Tuto možnost provádí mnoho restaurací.Buďte selektivní ohledně vody, kterou vložíte do kávy. Špatná kvalita vody povede ke špatné chuti kávy. Měli byste také zkusit namísto destilované vody použít vodu, která obsahuje minerály. Bez stopových minerálů ve vodě může mít vaše káva hořkou chuť.Vyzkoušejte nový kávovar a teprve potom vařte kávu. Tekoucí vodou protékejte strojem. Tímto se odstraní veškerý prach nebo zbytky, které by mohly uvnitř stroje sedět, zatímco byl v krabici.Samotná káva je zjevně nezbytná pro to, jak bude váš nápoj chutnat. Podívejte se na možnosti ve vaší oblasti. Obvykle najdete čerstvé pražené zrna. To může stát trochu víc, ale je to lepší než nákup v kavárně.Chuť vaší kávy do značné míry závisí na tom, jak byly vypěstovány zrna. Měli byste experimentovat s různými značkami a směsmi, kdy byste vždy kupovali stejnou kávu.Napěněné mléko můžete vyrábět doma! Zahřívejte své mléko v mikrovlnné troubě, dokud nedochází. Nepoužívejte odstředěné a 1% mléko pro nejlepší pěnu.Nenechávejte kávu v blízkosti pecí. Teplo je jedna z věcí, které mohou zabít kvalitu kávy.Před nalitím prvního šálku počkejte, až káva dokončí vaření, a to i v případě, že má stroj funkci pauzy. Některé kávovary vám to umožňují, ale vaše káva bude trpět. To umožňuje, aby vaše káva byla připravena, až se objeví.Pokud vaše ranní káva nechutná úplně správně, mějte na paměti, že špatně chutnající voda bude produkovat špatně chutnající kávu. Pokud má voda z kohoutku trvale špatnou chuť, použijte filtr. Dalo by se použít džbán, který filtruje vaši vodu, nebo dokonce vařit balenou vodu.Nemusíte přestat konzumovat příjem kofeinu. Můžete si vyrobit svůj vlastní „polo“ kofeinový bezvařič mletím stejných dílů bez kofeinu a standardních zrn. Pokud jsou vaše zrna již mleté, přidejte do každé z nich tolik, kolik chcete.Zkuste přidat sladidla a příchutě, abyste vylepšili svoji kávu živěji. Kukuřičný a hnědý cukr jsou pěknou alternativou k bílému. Mezi další aromatické výtažky, které se dobře hodí u kávy, patří kakao, vanilka, kakao a muškátový oříšek zvýrazňující chuť kávy. Místo mléka zamíchejte ochucené možnosti, jako je rýže, mandle a sójová mléka.Můžete si zakoupit různé filtry, které vám pomohou vytvořit vodu z vodovodu. Můžete si také koupit kávovary, které mají svůj vlastní integrovaný filtr. V místním obchodě s potravinami můžete dokonce koupit filtrovanou vodu z uhlí.Až bude hotové, vyjměte kávovar z kávovaru. Ponechání hrnce uvnitř kávy může zničit chuť kávy. Kávu vložte do termosky nebo jiné nádoby, aby zůstala horká, pokud ji nebudete pít celé.Je mléko něco, co při přípravě kávy zvažujete? Ve skutečnosti existuje mnohem více možností než u mléka v kávě. Zatímco je chlazené mléko oblíbené, může jeho oteplování nebo napěnění dát jinou strukturu. Různé druhy mléka produkují různé chuťové profily.Zmrazte zbylou kávu, kterou máte, v náhradních zásobnících na led. Tyto mražené kávové kostky lze použít s ledovými kávovými nápoji, aby podpořily chuť, protože nápoj vychladne, aniž by jej zaléval. Jsou také skvělé pro koktejly a pro chlazení jakékoli příliš horké kávy.S jednou můžete ušetřit až třicet procent ceny z kávy. To vám umožní mít vždy po ruce čerstvé zrna.Můžete změnit chuť kávy, aniž byste museli kupovat různé zrna. Můžete také použít ochucené mléko nebo zdravé sójové mléko. Sirupy vám také mohou dát nový lahodný ochutnávka vašeho ranního šálku.Nekupujte kávu, která je předem ochucená. Zbytek z těchto zrn se může hromadit ve vašich strojích a přidávat do nepříjemné směsi. Používejte příchutě, které jsou čerstvější jako skořice a vanilka. Můžete také vyzkoušet ochucené sirupy.Příprava kávy na zábavný a prospěšný zážitek. Pokud plánujete používat perkolátor, musíte postupovat podle pokynů. Před nalitím kávy se ujistěte, že je po dokončení pecek strmá.Zkuste připravit kávu. Možná vás překvapí, jak snadné je vyrobit kavárnu Mocha nebo nějaké oblíbené kávové nápoje. Můžete ušetřit peníze a potěší vás.Po přečtení těchto informací byste měli pochopit, jak koupit kávu o něco lépe. Čím více budete vědět o všech aspektech pití kávy, tím je pravděpodobnější, že vytvoříte tento dokonalý zážitek ve svém vlastním domě. Při nákupu kávy mějte na paměti tuto radu.

Chcete se opět zamilovat do kávy?

Bez ohledu na to, jak se vám vaše káva líbí, nic se nedá srovnávat s šálkem kávy. Pokračujte ve čtení, pokud máte zájem dozvědět se vše o kávě. Tento článek obsahuje velké rady.Diabetici a dietisté zjistili, že přidání přírodního Stevia jako skvělé náhrady za cukr. Stevia má nízký obsah kalorií a je to přírodní produkt, který sladí váš nápoj bez hladiny glukózy. Najdete to v obchodech s potravinami nebo zdravou výživou.K dispozici je spousta kávy. Můžete dokonce najít kávu, která je ochucena kdekoli od lískových oříšků po maliny. Většina lidí přidá ochucenou kávu.Káva je pouze chutná stejně jako voda, se kterou se vyrábí. Možná budete chtít mít chuť vody před vložením do kávovaru na vaření.Existují alternativy, které můžete použít k nahrazení náhrad bílého cukru, které jsou k dispozici pro sladění kávy. Agávový nektar obsahuje cukr, ale nebude mít nepříznivý vliv na kontrolu cukrovky v krvi. Splenda a Stevia jsou také zdravé alternativy, jak přidat do horké kávy.Kávu znovu neohřívejte, pokud si ji přejete uvařit. Zbytkovou kávu uchovávejte v tepelném hrnku. Pokud to nemůžete udělat, můžete vařit druhý hrnec.Z tohoto důvodu byste měli zvolit destilovanou vodu, filtrovanou nebo destilovanou vodu.Šest uncíRozhodněte se, kolik šálků kávy měříte půdu a potřebnou vodu. Tradiční šálek kávy obsahuje šest uncí, zatímco normální odměrka obsahuje osm. Nejlepší poměr je dvě polévkové lžíce kávy na šest uncí vody.Fair trade coffee vám nabízí příležitost ochutnat něco nového a zároveň podpořit rozvojové země. I když je to dražší, budete souhlasit, že má mnohem lepší vkus. Chystáte se poskytovat pomoc malým zemědělským družstvům v rozvojových zemích.Používáte ve své kávě nějaká umělá sladidla? Umělé sladidlo může způsobit, že vaše káva bude chutnat spíše nevýrazně. Pokud musíte použít umělé sladidlo, zkuste se usadit alespoň na půl balení.Pokud nemůžete najít kávu, která se vám líbí, zkuste přejít z jednotlivých vár na míchané. Často můžete najít hotové směsi ze specializovaných obchodů a vyzkoušet si vzorek.Teplé mlékoZvažte použití teplého mléka k pití. Teplé mléko dodává sladce přirozeně a nebudete potřebovat žádný krém. Je také zdravější používat místo cukru a krému teplé mléko.Můžete si zakoupit různé filtry, které pomohou vašemu kohoutku lépe filtrovat vodu z kohoutku. Můžete si také koupit kávovar, který má svůj vlastní filtr. Další možností je nákup vody, která již byla filtrována ve vašem supermarketu.Dávejte pozor, abyste nepili kávu s mírou. Pití nadměrného množství kávy může způsobit dehydrataci. Snažte se pít každý den trochu vody, když děláte kávu.Konvice na kávuKdyž je vaření hotové, vyjměte kávovar z kávovaru. Použití kávové konvice na hořáku bude hořké a nepříjemné pití. Pokud ji nepijete ihned, vložte ji do izolované nádoby.Pokud pijete hodně kávy, pečlivě zvažte, jaký druh stroje bude pro vás nejvhodnější. Mějte na paměti, že skleněné karafy nezachovávají čerstvost a francouzský tisk poskytne velmi silnou vařičku. Pokud jste jediný, kdo pije kávu ve vašem domě, možná budete chtít sládek, který vytvoří jediný šálek.Před nalitím šálku se ujistěte, že necháte kávu úplně uvařit. Pivovarnická káva nedosáhne maximální chuti, dokud se kapací cyklus blíží ke konci.Kávu nemletí, dokud nebudete připraveni ji používat. Mletá kávová zrna ztratí chuť, jakmile dojde k mletí. Ujistěte se, že vaše bruska, kterou používáte, má silnou čepel. Pomůže vám to lepší výtěžnost a optimální chuť vaší kávy.Ztráta váhyJe běžné, že kofein pomáhá při hubnutí. Kofein může poskytnout více energie a pomoci metabolismu. I když tyto účinky mohou v některých případech vést k úbytku hmotnosti, káva ve spojení s aktivitou jistě pomůže.Pravděpodobně nebudete chtít pít horké nápoje, když je venku venku. Zkuste koření věci smícháním mléka, cukru, mléka, vanilky, kávy a čokoládového sirupu. Kombinujte všechny tyto ingredience, chladné ošetření.Příprava kávy na táborák v zábavném a prospěšném zážitku. Pokud plánujete používat perkolátor, musíte postupovat podle pokynů. Před nalitím kávy se ujistěte, že je po dokončení pecek strmá.Svou čerstvě připravenou kávu byste měli servírovat, jakmile bude hotová. Káva, která sedí, se stává příliš hořkou, aby si ji někdo užil. Pro nejlepší příchutě kávy uvařte pouze množství, které použijete, a připravte si ji těsně před tím, než ji vypijete.Bez ohledu na druh kávy, kterou vaříte, musíte hrnec z hořáku ihned po vaření odstranit, abyste ochránili jeho chuť. Pokud kávu necháte na horkých hořácích, může během 20 minut opařit, což z ní udělá horkou a rovnou chuť.Před přidáním smetany přidejte do kávy sirupy s příchutí. Sirup se rozpustí v horké kávě rychleji. Chuť sirupu a chuť sirupu jsou při přípravě tímto způsobem silnější. Jakmile je sirup rozpuštěn, dejte podle vašich představ smetanu, mléko a / nebo cukr.Nikdy chladničku neuchovávejte. Někteří si myslí, že je to dobrý nápad, protože zůstane svěží a bude chutnat lépe déle. Pravda je, že vůně okolního jídla uvnitř lednice.Díky poznatkům, které jste zde získali, můžete nyní skočit přímo do širokého světa speciálních káv. Smíchejte dokonalou odvážnou chuťovou směs nebo středně sladkou směs. Nezáleží na tom, teď jste vybaveni informacemi, které potřebujete, abyste si mohli kávu začít užívat.

Nejlepší tipy, triky a techniky pro dokonalý šálek kávy

Není nic lepšího než dobrý šálek kávy. Vaření kávy je dovednost a umění. Je to však naučit se jemné dovednosti potřebné k přípravě kávy. K vyladění kávy nebo k lepšímu vylepšení použijte zde uvedené tipy.Diabetici a dietisté zjistili, že přidání přírodního Stevia jako skvělého náhradního sladidla pro cukr. Stevia pochází z rostlin a přírodního sladidla, které nezvyšuje hladinu glukózy. Najdete ji v obchodech s potravinami.Zajistěte, aby se do skladovacího kontejneru, který je vzduchotěsný, nedostal žádný vzduch. Vzduch způsobí, že káva začne ztrácet chuť a stane se zastaralým. Vyhněte se čtvercovým vakům s jednosměrnými ventily, protože po poškození těsnění nebudou vzduchotěsné. Jsou to opravdu jen pro vypuštění vzduchu k úniku poté, co jste pražili fazole.Míchejte kávu v hrnci ihned po vaření, pokud si připravíte svůj vlastní. Jednoduše rychlé promíchání zajistí, že je vaření konzistentnější. Přináší mnohem bohatší zážitek z ochutnávky kávy a vůně.Baví vás káva, kterou děláte s kávou, kterou děláte s kávovarem? Můžete si udělat lepší kávu, pokud necháte stroj zahřát tím, že jej necháte běžet jen s vodou. Po zahřátí vody a stroje ji vypusťte a připravte si kávu. Tato metoda je skvělým způsobem, jak udržet váš stroj v pořádku.Dávejte pozor na vodu, kterou vložíte do kávy. Špatná chuťová voda způsobí, že vaše káva bude chutná. Měli byste také zkusit namísto destilované vody použít vodu, která obsahuje minerály. Pokud nepoužíváte vodu s množstvím minerálů, káva může mít hořkou chuť.Existuje spousta kávy, ze které si můžete vybrat. Můžete dokonce najít kávu s příchutí kávy. Většina lidí přidá ochucenou kávu.Kávu ukládejte pouze v lednici. Pokud to není vzduchotěsné, mohou být kávou absorbovány pachy. Nesprávné skladovací kontejnery mohou také uvolnit vlhkost vaší kávy.Vaše káva bude jen tak chutná jako voda, se kterou se vyrábí. Možná budete chtít mít chuť vody před vařením s ní.French PressPokud chcete silnou kávu, která chutná skvěle, zvažte nákup frenchpressu. Frenchpress dělá lepší vaření vylisováním více oleje z fazolí do kávy.Není nutné uchovávat kávu v mrazničce. Káva někdy zachycuje zvláštní vůně a chutě ze sousedních potravin. Ideální je uchovávat kávu při pokojové teplotě ve vzduchotěsné nádobě. Pokud ji jednoduše musíte zmrazit nebo zmrazit, vložte ji do uzavřeného mrazicího sáčku.Čerstvé zrna kávy mají tendenci absorbovat jiné příchutě a ztrácet svou vlastní příchuť, když jsou vystaveny teplu a světlu. Proto byste měli fazole držet v tmavé, uzavřené nádobě.Drtiče jako tyto snižují teplo, než brusky jiných tvarů. Díky tomu bude vaše káva chutnat mnohem lépe. Brusky, které mají nože místo otřepů, nevytvářejí konzistentní mletí. Mohou vypálit fazole tím, že vydávají hodně kávy.Pokud vás nudí váš běžný šálek kávy, zkuste do něj přidat čokoládu. Káva z horké čokolády, pokud hledáte nějaké rané stoupačky.Nemusíte přestat konzumovat příjem kofeinu. Můžete si vyrobit svůj vlastní „polo“ kofeinový nápoj, který se mele se stejnými částmi běžných a bez kávových zrn. Pokud jsou vaše fazole již mleté, použijte v kávovaru stejné části každého z nich.Pokud se vám nedaří vychutnat si dobrý šálek kávy s malými po celý den, jděte do nedaleké kavárny, kterou můžete projet. Máte celou cestu domů, abyste si užili své děti a snadno si zajistili kofein.Ve své kávě používejte různé příchutě a sladidla. Hnědý cukr může přidat jiné použití místo běžného bílého cukru. Příchuť kávy zvyšuje i další příchutě, jako je skořice, skořice, kakao a muškátový oříšek. Místo mléka můžete vyzkoušet ochucenou rýži, sójové nebo mandlové mléko.Nenechte se zaseknout v rutině a kupujte stejnou kávu po celou dobu. Vyzkoušejte různé směsi při nákupu kávy.Získejte multitasking kávovar, který multitasks. Tento malý spotřebič dokáže udělat mnohem víc, než vyrobit kávu. Můžete ji naprogramovat tak, aby byla vaše káva připravena, jakmile vstanete. To vám může ušetřit čas ráno, abyste se postarali o věci, které je třeba udělat. Určitě oceníte, že budete mít čerstvě uvařenou nádobu starostí o její výrobu.To pomáhá stroji chladit hodiny před příštím ráno.S ohledem na správné znalosti může kdokoli dokázat vytvořit skvělou ochutnávku šálku kávy. Nyní, když jste vyzbrojeni vědomím toho, co dělá dobrý šálek Joe, jste připraveni jej uvést do praxe ve svém vlastním domě. Časem můžete dosáhnout dokonalosti.

Základy vaření kávy - Kvalitní káva doma

Káva z kavárny je hořkosladká. Na jedné straně kavárny odhalují chuťový potenciál ležící uvnitř kávových zrn. Na druhé straně je bolestně zřejmé, že naše káva doma je daleko od místa, kde chceme, aby to bylo. Pojďme to změnit.Někteří milovníci kávy mají rádi pocit, který získají, když předstírají, že existuje velká překážka při vaření úžasné kávy. Cítí se tak silní a inteligentní, aby lidem řekli, že se mohou vzdát hledání chutné kávy doma.Nevěř jim. Káva v kvalitě kavárny je cílem na dosah pro každého, kdo chce trochu číst, mít trochu trpělivosti a občas selhat.Všechno to začíná u zrnAromatické oleje v zrnu, které jsou zodpovědné za komplexní a chutnou chuť, se po upražení pomalu vypařují. Tento proces se dramaticky zrychlí, jakmile se pomele káva. Uchovejte tato zrna, co nejčerstvější, jak je to možné , a nemelte je, dokud nebudete připraveni začít vařit, abyste prodloužili potenciál neuvěřitelné chutě, které se uvnitř zrn vyskytuje.Vaše nejdůležitější zařízení: Kávový mlýnekDobrý mlýnek nelze nahradit. Pokud se nemůžete spoléhat na váš mlýnek, aby vám neustále poskytoval rovnoměrný kávový základ, nebudete moci provádět malé úpravy potřebné k tomu, aby každá káva chutnala nejlépe, jak je to možné.I když existuje několik triků, jak zajistit, aby kotoučové mlýnky fungovaly lépe, nikdy vás nepřivedou k té nejvyšší úrovni vaření kávy, jakou byste našli v kavárně. Mlýnky s noži pouze rozsekávají zena, takže vám dají kávu bez uniformity. Takto mletá kava se nevytahuje rovnoměrně a poskytuje nevyvážený šálek kávy.Ruční mlýnky jsou schopné s neuvěřitelnou přesností s různými velikostmi mletíVýběr oblíbeného zařízeníV této fázi přijdou vaše osobní preference kávy. Máte rádi plnou kávu se složitou zakulacenou chutí; nebo zjistíte, že vás jasné, přesné chuti přivedou na místo kávové blaženosti? Žádná odpověď není špatná.Ponořovací metody umožňují vaření kávové sedliny a vody po určitou dobu před filtrací. Konečný nápoj je vyvážený, zaoblený a plný.Některá oblíbená ponořovací zařízení zahrnují French Press , Aeropress a Clever .Nalévání metodou vaření umožňuje, aby voda protékala kávovým ložem a vytékala do karafy. Konečný nápoj má ostřejší kyselost, která zdůrazňuje jasnější, sladší chutě, ale zanechává některé hlubší tóny.Některé populární nalévání zařízení zahrnují Auto kapání, Hario V60 a Chemex .Základní mechanikaMáte dobré zdroje a pražená kávová zrna. Máte pevný a spolehlivý mlýnek na kávu a máte varné zařízení. Nyní je čas na kouzlo.Tato pivovarnická mechanika se často jeví jako hora, kterou nelze vyšplhat na nové sládky kávy. I když se nejprve zaměřují, aby jim porozuměli, jejich použití k přípravě úžasné kávy se po nějaké praxi stává druhou přirozeností.Teplota vodyObecně je káva nejvyváženější, když je vařená voda někde mezi 195 a 205 ° Fahrenheita nebo těsně pod vroucí vodou. Je-li nižší než toto, riskujete nedostatečnou extrakci kávy, čímž získáte kyselý a kyselý šálek.Musíte také vařit s vodou ze zdroje, který není příliš nasycený minerály. Vápník často způsobuje problém a je zodpovědný za zmutování mnoha příchutí kávy. Pokud se cítíte líní a nechcete kontrolovat počet svých minerálů ve vodě podle standardů SCAA, stačí si koupit nějakou vyčištěnou vodu a smíchat s ní trochu vody z vodovodu. To by mělo být v pořádku.Poměr kávy k voděPoměry vaření kávy jsou některé z nejméně pochopených, ale většina zplnomocňujících nástrojů, které může sládek kávy využít.Obecně platí, že 1 gram kávy na 15–18 g vody je skvělým místem. Tato řada poměrů podporuje vyváženou extrakci a koncentraci pro šálek kávy, který chutná skvěle, aniž by byl příliš silný nebo slabý. Viz můj průvodce, jak používat kávové poměry k přípravě jakéhokoli množství kávy, které chcete.Věřte svým chuťovým pohárkůmVšechno to chutná, takže nechte své potěšení z kávy mít poslední slovo. Zde je návod, jak můžete využít svůj vkus, aby vás vedl k lepší kávě:Přes extrahovanou kávu chutná hořká, nudná a postrádá jakoukoli chuť nebo sladkost. To znamená, že jste příliš mnoho vzali z kávové sedliny a musíte se trochu stáhnout. Broušení můžete zdrsnit, abyste snížili povrchovou plochu a zpomalili extrakci. Pokud používáte chytrý nebo jiný ponorný sládek, můžete také jednoduše zkrátit celkovou dobu vaření.Pod extrahovanou kávou chutná kyselá, kyselá a někdy slaná chuť. To znamená, že kávová zrna potřebná k tomu, aby rozdala jen trochu více pro vyvážený nápoj; skoro jste tam byli! Jemně jemně rozemelte nebo kávu uvařte jen o trochu déle, abyste ji vyvážili.Hrajte si s proměnnými v průběhu několika ran, abyste zjistili, jak jejich změna funguje. Pokuste se změnit pouze jeden po druhém, abyste je mohli lépe pochopit jeden po druhém.

Využití kávy na 7 způsobů

Využití kávy na 7 způsobůNapadlo vás někdy, že se kávová zrna dají použít i jinak než jen k přípravě lahodného moku? Dokonce i lógr z vašeho oblíbeného turka má všestranné použití. Co všechno se dá s kávou kromě jejího pití ještě dělat? 1. Odstraňovač pachů Namletá káva či lógr dokáží skvěle zakrýt všechny nepříjemné pachy. Můžete usušenou kávovou sedlinu nasypat do misky a vložit ji například do lednice, vedle dřezu či tam, kde se potřebujete zbavit otravných pachů. Kávu si můžete také vetřít do rukou a odstranit tím pach po krájené cibuli či česneku. Káva pachy nejen odstraňuje, ale také překrývá svou vlastní jedinečnou vůní! 2. Kávová kosmetika Káva nádherně voní, ale funguje také jako skvělý peeling! Odstraňuje mrtvé buňky pokožky, zlepšuje elasticitu pleti, pomáhá odstraňovat vrásky a je navíc antioxidační. Díky obsahu kofeinu je také báječným pomocníkem v boji proti celulitidě. Vytvořte si vlastní kávovou masku či peeling jednoduchým smícháním mleté kávy s olivovým či kokosovým olejem! 3. Kávoví pomocníci při úklidu Kávovou sedlinu využijete také při uklízení. Oceníte ji zejména v kuchyni, kde vám skvěle pomůže se zaschlou mastnotou. Stačí pár lžicemi lógru posypat dno pánve či hrnce a nechat několik minut působit. Mastnota pak půjde dolů raz dva a vaše nádobí se bude skvět čistotou. Kávu můžete využít také při renovaci nábytku, protože barví a skvěle tak zamaskuje škrábance na tmavém nábytku.  4. Nezvyklá ingredience do jídel Na kávě je báječné nejen její aroma, ale také chuť. Díky tomu se káva v různých podobách využívá i do receptů originálních pokrmů. Káva je jednou ze základních ingrediencí oblíbeného tiramisu a je skvělou přísadou i mnoha dalších sladkých dezertů. Kromě toho ji můžete využít i při přípravě slaných pokrmů, káva se totiž skvěle hodí do různých domácích barbecue omáček, dipů či marinád.  5. Ochrana před otravným hmyzem Pro většinu hmyzu je vůně kávy silně nepříjemná a díky tomu můžete využít mletou kávu či lógr jako přírodní odpuzovač hmyzu. Posypejte záhony či květináče a zbavte se slimáků, mravenců nebo mšic. Lógr odpuzuje také blechy, přidejte ho do zvířecího šampónu a vaši domácí mazlíčci vám poděkují. Dejte si však pozor na výrazné aroma kávy, které zejména kočky nemají příliš v lásce. 6. Jednoduchá a originální dekorace Kávová zrna nejen skvěle voní a odstraňují zápachy, mastnotu či odumřelou kůži – kávová zrna také skvěle vypadají! Díky tomu si z nich můžete vytvořit zcela jedinečnou dekoraci, kterou vám bude každý závidět. Můžete je nasypat do misek či vázy a nebo z nich vyrobit nádherné nástěnné dekorace. Přizvěte k tvorbě i děti a máte o zábavu postaráno! 7. Šikovný pomocník na zahradě Pokud máte zahrádku, vyhazujte nezužitkovaný lógr na kompost, kde káva díky dusíku pomáhá vyživovat půdu. Její obsah by ale neměl přesáhnout jednu pětinu, aby nebyl kompost příliš koncentrovaný. Kávová sedlina snižuje také pH půdy a může vám pomoci zbarvit květiny do modra. V půdě s kávou se také skvěle daří houbám, zejména hlívě ústřičné!