Není nic lepšího než dobrý šálek kávy. Vaření kávy je dovednost a umění. Je to však naučit se jemné dovednosti potřebné k přípravě kávy. K vyladění kávy nebo k lepšímu vylepšení použijte zde uvedené tipy.
Diabetici a dietisté zjistili, že přidání přírodního Stevia jako skvělého náhradního sladidla pro cukr. Stevia pochází z rostlin a přírodního sladidla, které nezvyšuje hladinu glukózy. Najdete ji v obchodech s potravinami.
Zajistěte, aby se do skladovacího kontejneru, který je vzduchotěsný, nedostal žádný vzduch. Vzduch způsobí, že káva začne ztrácet chuť a stane se zastaralým. Vyhněte se čtvercovým vakům s jednosměrnými ventily, protože po poškození těsnění nebudou vzduchotěsné. Jsou to opravdu jen pro vypuštění vzduchu k úniku poté, co jste pražili fazole.
Míchejte kávu v hrnci ihned po vaření, pokud si připravíte svůj vlastní. Jednoduše rychlé promíchání zajistí, že je vaření konzistentnější. Přináší mnohem bohatší zážitek z ochutnávky kávy a vůně.
Baví vás káva, kterou děláte s kávou, kterou děláte s kávovarem? Můžete si udělat lepší kávu, pokud necháte stroj zahřát tím, že jej necháte běžet jen s vodou. Po zahřátí vody a stroje ji vypusťte a připravte si kávu. Tato metoda je skvělým způsobem, jak udržet váš stroj v pořádku.
Dávejte pozor na vodu, kterou vložíte do kávy. Špatná chuťová voda způsobí, že vaše káva bude chutná. Měli byste také zkusit namísto destilované vody použít vodu, která obsahuje minerály. Pokud nepoužíváte vodu s množstvím minerálů, káva může mít hořkou chuť.
Existuje spousta kávy, ze které si můžete vybrat. Můžete dokonce najít kávu s příchutí kávy. Většina lidí přidá ochucenou kávu.
Kávu ukládejte pouze v lednici. Pokud to není vzduchotěsné, mohou být kávou absorbovány pachy. Nesprávné skladovací kontejnery mohou také uvolnit vlhkost vaší kávy.
Vaše káva bude jen tak chutná jako voda, se kterou se vyrábí. Možná budete chtít mít chuť vody před vařením s ní.
French Press
Pokud chcete silnou kávu, která chutná skvěle, zvažte nákup frenchpressu. Frenchpress dělá lepší vaření vylisováním více oleje z fazolí do kávy.
Není nutné uchovávat kávu v mrazničce. Káva někdy zachycuje zvláštní vůně a chutě ze sousedních potravin. Ideální je uchovávat kávu při pokojové teplotě ve vzduchotěsné nádobě. Pokud ji jednoduše musíte zmrazit nebo zmrazit, vložte ji do uzavřeného mrazicího sáčku.
Čerstvé zrna kávy mají tendenci absorbovat jiné příchutě a ztrácet svou vlastní příchuť, když jsou vystaveny teplu a světlu. Proto byste měli fazole držet v tmavé, uzavřené nádobě.
Drtiče jako tyto snižují teplo, než brusky jiných tvarů. Díky tomu bude vaše káva chutnat mnohem lépe. Brusky, které mají nože místo otřepů, nevytvářejí konzistentní mletí. Mohou vypálit fazole tím, že vydávají hodně kávy.
Pokud vás nudí váš běžný šálek kávy, zkuste do něj přidat čokoládu. Káva z horké čokolády, pokud hledáte nějaké rané stoupačky.
Nemusíte přestat konzumovat příjem kofeinu. Můžete si vyrobit svůj vlastní „polo“ kofeinový nápoj, který se mele se stejnými částmi běžných a bez kávových zrn. Pokud jsou vaše fazole již mleté, použijte v kávovaru stejné části každého z nich.
Pokud se vám nedaří vychutnat si dobrý šálek kávy s malými po celý den, jděte do nedaleké kavárny, kterou můžete projet. Máte celou cestu domů, abyste si užili své děti a snadno si zajistili kofein.
Ve své kávě používejte různé příchutě a sladidla. Hnědý cukr může přidat jiné použití místo běžného bílého cukru. Příchuť kávy zvyšuje i další příchutě, jako je skořice, skořice, kakao a muškátový oříšek. Místo mléka můžete vyzkoušet ochucenou rýži, sójové nebo mandlové mléko.
Nenechte se zaseknout v rutině a kupujte stejnou kávu po celou dobu. Vyzkoušejte různé směsi při nákupu kávy.
Získejte multitasking kávovar, který multitasks. Tento malý spotřebič dokáže udělat mnohem víc, než vyrobit kávu. Můžete ji naprogramovat tak, aby byla vaše káva připravena, jakmile vstanete. To vám může ušetřit čas ráno, abyste se postarali o věci, které je třeba udělat. Určitě oceníte, že budete mít čerstvě uvařenou nádobu starostí o její výrobu.
To pomáhá stroji chladit hodiny před příštím ráno.
S ohledem na správné znalosti může kdokoli dokázat vytvořit skvělou ochutnávku šálku kávy. Nyní, když jste vyzbrojeni vědomím toho, co dělá dobrý šálek Joe, jste připraveni jej uvést do praxe ve svém vlastním domě. Časem můžete dosáhnout dokonalosti.