Mnoho lidí předpokládá, že je snadné připravit hrnec na vaření kávy.
Káva má zdravotní přínosy, pokud uvolníte správnou cestu. Káva není problém, jsou to všechny doplňky, které lidé přidávají. Používejte mandlové mléko a stevii nebo med místo cukru, aby vaše nápoje byly zdravější.
Dávejte pozor na to, s jakou vodou vaříte kávu. Špatná chuťová voda může poškodit chuť a pocit vaší kávy. Měli byste také věnovat pozornost minerálnímu obsahu destilované vody. Bez stopových minerálů ve vodě může mít vaše káva hořkou chuť.
Existuje tolik druhů kávy, ze kterých si můžete vybrat. Můžete dokonce najít kávu, která je ochucena kdekoli od lískových oříšků po maliny. Většina lidí však používá pouze smetanu pro přidanou chuť namísto vaření ochucených krémů do své kávy, spíše než nákup kávy, která je již ochucená.
Káva by neměla být uchovávána v mrazničce a má trvanlivost pouze asi tři měsíce.
Vyzkoušejte kávovar několikrát po jeho zakoupení. Tekoucí vodou protékejte strojem. Tím se odstraní všechny podivné pachy nebo úlomky, které se mohly uvnitř nahromadit.
To vám umožní dostatek času na ochlazení, aniž byste se zalili, když dáte horkou kávu na led. Před vložením do ledničky si můžete přidat krém a cukr. To ráno vytvoří ideální ledovou kávu.
Pokud si nemůžete dovolit nový kávovar, zkuste vařit karafu horké vody, než vaříte kávu. Když je nádoba na vodu horká, představte půdu a poté vodu vraťte zpět do přístroje. To produkuje nejžhavější a tedy nejchutnější možné vaření.
French Press
Pokud jde o silnější a lépe ochucenou kávu, podívejte se na nákup jednoduchého frenchpressu. French press dělá lepší vaření extrakcí více oleje z fazolí a do vašeho šálku.
Mraznička není ideálním místem pro skladování kávy. Káva někdy zachycuje zvláštní vůně a chutě nebo zápach ze sousedních potravin. Je ideální k ukládání kávy při pokojové teplotě uvnitř vzduchotěsné nádoby. Pokud ji opravdu chcete chladit nebo zmrazit, nezapomeňte ji vložit do vzduchotěsného mrazicího sáčku.
Mlýnky v těchto škrtech snižují produkované teplo. Díky tomu vaše káva chutná dobře. Brusky s čepelí místo otřepů vůbec nejsou konzistentní. Jsou příliš horké a mohou vypalovat fazole tím, že vydávají hodně tepla.
Můžete napěnit mléko doma! K dosažení tohoto účinku zahřejte v mikrovlnné troubě nějaké mléko. Pokračujte v práci metla, dokud nedosáhnete dobré pěny. Nepoužívejte odstředěné a 1% mléko pro nejlepší pěnu.
Spravedlivá káva je pro vás skvělým způsobem, jak ochutnat něco nového a zároveň podporovat rozvojové země. Ačkoli to stojí trochu víc, kvalita kávy stojí za to. Pomůžete také farmám v zemích třetího světa.
Pokud si přejete připravit mnoho různých příchutí kávy, kupte si některé smetany nebo sirupy, které si můžete přidat po vaření. Tímto způsobem nezískáte z vašeho kávovaru nejčistší a nejčistší vaření. To vám také pomůže servírovat různé chutě ze stejného hrnce. Vložte před přidáním mléka, aby se úplně rozpustilo.
Pokud nemůžete získat chuť, kterou chcete, z jednoho nápoje, zkuste míchat různé směsi. Můžete si vybrat směsi ze specializovaných obchodů a vyzkoušet si vzorek.
Pití kávy se spoustou cukru může zrušit její spalování tuků.
Filtrování uhlím
Chcete-li lépe filtrovat vodu z kohoutku, můžete do kohoutku nainstalovat filtr na uhlí. Můžete si také koupit kávovar s vestavěným filtrem na uhlí. Můžete také koupit filtrovanou vodu z místního obchodu s potravinami.
Dávejte pozor, abyste nepili kávu s mírou. Pití příliš mnoho může způsobit dehydrataci. Zkuste vypít asi dvakrát tolik vody, abyste vyvážili šálek kávy.
Vyjměte kávu z kávovaru, jakmile je hotovo. Pití kávy na hořáku zničí chuť. Vložte ji do izolované nádoby, aby zůstala horká, pokud ji nebudete pít celé.
Zmrazte zbylou kávu, kterou máte v zásobníku na led. Tyto kostky mohou být skvělým způsobem, jak vytvořit báječnou a silnou ledovou kávu, která udrží nápoj v chladu, aniž by ho zalévala. Jsou také milí v koktejlech nebo zvyklí na chlazení jakékoli příliš horké kávy.
Je běžné, že nápoje s kofeinem v kávě mohou pomoci s hubnutím. Kofein vám ve skutečnosti dává náraz energie a zvyšuje váš metabolismus. Toto není nutně zdravý způsob, jak zhubnout, ale není to trvalé řešení.
Ledová káva má tendenci se zalévat, když se jejich led rozpustí. Chcete-li, aby vaše ledová káva uchovala svoji chuť až do konce, použijte kostky ledu vyrobené ze zbylé kávy.
Tento článek by vám měl poskytnout informace o kávě, kterou jste nikdy předtím neměli. I když jste pití kávy roky, pravděpodobně jste nevěděli vše, co je součástí tohoto článku. Než si připravíte další hrnek kávy, zvažte, co jste se naučili v tomto článku.