Každý, kdo miluje ranní šálek kávy, ale mnoho z nich je zvědavých, proč nemůže znovu vytvořit chuť kavárny v pohodlí svého domova. Tento článek vám může pomoci vařit kávu kvalitní kávy v každém okamžiku.
Ujistěte se, že vaše káva je uvnitř vzduchotěsného kontejneru. Vzduch způsobí zastaralé kávové boby. Nepoužívejte ty čtvercové sáčky, které mají jednosměrné ventily, protože po poškození těsnění nebudou vzduchotěsné. Jejich důvod, proč nechat vzduch uniknout, když vychladnou poté, co se pražily fazole.
Máte přátele na kávu? Přemýšlejte o tom, jak vyrobit domácí latte, které ozdobíte? Můžete vytvořit různé vzory, které potěší hosty. Vyzkoušejte varianty rozpuštěné čokolády s různými formami mléka a pokračujte v tréninku pokaždé, když vaříte kávu.
Káva může zmírnit kabinovou horečku pro každého, kdo pracuje z domova. Kavárny jsou obvykle vybaveny WiFi, což znamená, že odtud můžete pracovat místo domova. Mnoho restaurací tuto možnost provádí.
Buďte selektivní ohledně vody, kterou používáte k přípravě kávy. Špatná chuťová voda způsobí, že vaše káva bude chutná. Budete chtít vařit s vodou, která má na mysli minerály, pomocí minerální vody. Pokud tak neučiníte, nemusíte mít chuť.
Kávová zrna
Po otevření neponechávejte kávová zrna v původním obalu. Musíte je umístit do vzduchotěsné nádoby, která udržuje fazole mimo vzduch a světlo. To prodlužuje dobu, po kterou budou kávová zrna udržovat svěží.
Zkuste použít pouze kávovou moučku, která byla pěstována bez pesticidů. Káva získává svou chuť z jakékoli oblasti, kde byla pěstována. Organicky pěstovaná káva přirozeně chutná nejlépe, když se vaří.
K uchovávání kávy v chladničce používejte pouze vzduchotěsné nádoby, pokud je nádoba, kterou používáte, vzduchotěsná. Pokud z vašeho kontejneru uniká vzduch, vůně jídla se pohltí a zafarbí kávu. Nesprávné skladování může přidat vlhkost k dosažení vaší kávy.
Nejkritičtější prvek, který ovlivňuje chuť fazolí, které kupujete, je zásadní pro to, jak dobrá je vaše káva. Podívejte se na obchody ve vaší oblasti. Čerstvé pražené fazole není tak těžké najít. To může stát o něco víc, ale ne o tolik víc, než nákup šálku v kavárně.
French Press
Pokud máte rádi silnou kávu, dlužíte ji sami sobě za nákup frenchpressu. French press se uvaří lépe tím, že vytlačí více oleje ze zrn do kávy.
Existuje mnoho skvělých možností, a můžete si dát polevu čokoládové kadeře nebo šlehačku, jako jsou čokoládové kadeře a šlehačka.
Nezapomeňte do kávovaru vložit správný podíl vody. Pokud přidáte příliš mnoho vody, přidejte více vody. Měli byste přemýšlet o použití dvou částí pro každou kopeček kávy.
Udělejte si kávu pro pozdější spotřebu. Udržujte zbylou kávu horkou a čerstvou, dokud ji nepotřebujete tak, že ji umístíte do termosky, která udržuje teplo. Pokud jej nemáte, uvařte pro lepší chuť jen další hrnec.
Čerstvé fazole inklinují k vyzvednutí jiných příchutí a také ke ztrátě vlastní chuti, pokud jsou vystaveny světlu nebo teplu. Proto je dobré uchovávat kávová zrna v neprůhledném uzavřeném obalu.
Tento typ tepla, který zažíváte při vaření. Díky tomu bude vaše káva mnohem lépe chutnat. Brusky s čepelí místo otřepů vůbec nejsou konzistentní. Mohou způsobit spálení kávových zrn tím, že vytvoří příliš mnoho tepla.
Nedávejte kávu do blízkosti trouby. Teplo je jednou z věcí, které mohou zničit kvalitu kávy.
Před nalitím šálku počkejte, až se uvaří celá nádoba na kávu. I když vám to některé stroje dovolí, zničí to kvalitu kávy. To by umožnilo vařit vaši kávu dříve, než se objeví.
Pití kávy se spoustou cukru může zrušit její spalování tuků.
Chcete-li lépe filtrovat vodu z kohoutku, můžete do kohoutku nainstalovat filtr na uhlí. Můžete si také koupit kávovary, které mají svůj vlastní filtr. Dalším způsobem, jak toho dosáhnout, je vyhledat balenou vodu, která je filtrována dřevěným uhlím.
Vyhledejte doporučení od své rodiny nebo oblíbeného baristy. Pravděpodobně znají některé věci, které neznáte. Zeptejte se jich, jakou kávu pijí. Možná vám někdy chtějí ukázat, že máte kávu.
Pokud si přejete, aby vaše káva při každém vaření byla dokonalá, zakupte si kvalitní kávovar. Mějte na paměti, že standardní karafy nezachovávají čerstvost a francouzské lisy produkují nejsilnější pivo. Pokud jste jediný, kdo pije kávu u vás doma, přemýšlejte o získání menšího kávovaru.
Používáte na kávu hodně peněz? Můžete začít vyrábět vlastní pivovarské vybavení. Vaření kávy doma vám také každé ráno poskytne cenný čas.
Nekupujte kávu, která je předem ochucená. Různé příchutě se mohou hromadit v nepříjemné směsi. Používejte čerstvé příchutě, jako je skořice nebo vanilka. Můžete také vyzkoušet ochucené sirupy.
Jak už bylo řečeno, být vlastním baristou není tak snadné, jak to vypadá. Nezapomeňte implementovat uvedené tipy při příštím vaření vlastní kávy a připravte se na ohromení!